آیا ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه برای شما مناسب است؟
تصمیم گیری در مورد انتخاب بهترین روش درمانی در هنگام بروز مشکلات دندان میتواند باعث استرس شود. در واقع، وجود گزینههای مختلف میتواند برای بسیاری از افراد گیج کننده باشد و تصمیم گیری را برای آنها سخت کند. وقتی شخصی یک یا چند دندان خود را از دست میدهد به اطلاعاتی نیاز دارد که بتواند گزینههای پیش روی خود را بشناسد و آنها را بررسی کند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشهای موجود برای کاشت دندان است. دو روش ایمپلنت سنتی و ایمپلنت فوری در هنگام انجام ایمپلنت و کاشت دندان در دسترس بیماران است. از بین این دو گزینه، ایمپلنت فوری یا کاشت دندان در یک روز به روش مناسبی برای افرادی که به دنبال یک راه حل سریع برای جایگزین کردن دندان از دست رفته هستند تبدیل شده است. اما آیا این روش گزینه مناسبی برای شما است؟ با ما همراه باشید تا بیشتر با ایمپلنت فوری آشنا شویم و پاسخ مناسبی برای این سؤال پیدا کنیم.
ایمپلنت فوری در مقابل ایمپلنت سنتی
در روش ایمپلنت سنتی، ابتدا دندان پوسیده یا آسیب دیده کشیده میشود، سپس 2 تا 4 ماه باید صبر کنید تا نوبت به قرار دادن ایمپلنت برسد. سپس باید چند ماه دیگر نیز منتظر بمانید تا تاج روی ایمپلنت قرار بگیرد. در روش ایمپلنت فوری، دندان پزشکان تمام این فرآیند را در یک روز انجام میدهند و در واقع از صبر کردن برای بهبود زخم بعد از کشیدن دندان و جوش خوردن استخوان با ایمپلنت صرف نظر میکنند. به این ترتیب روش ایمپلنت فوری میتواند یک جایگزین مناسب برای روش ایمپلنت سنتی باشد و از ماهها انتظار برای داشتن دندان جدید جلوگیری کند.
نکات مثبت و مزایای ایمپلنت فوری
درصد موفقیت در ایمپلنت فوری نسبتاً بالا است. گزارشهایی که دندانپزشکان مختلف بعد از انجام ایمپلنت یک روزه منتشر کردهاند مزایای زیر را برای این روش نشان میدهند:
- ایمپلنت بهتر به استخوان فک متصل میشود
- بافت نرم و لثهها سریعتر بهبود پیدا میکنند و احتمال بروز مشکل در آنها کمتر است
- ایمپلنت فوری از باز ماندن محل دندان کشیده شده (بین 2 تا 4 ماه در روش سنتی) جلوگیری میکند و به این ترتیب با جلوگیری از ورود باکتریها به فرآیند درمان کمک میکند.
- امکان ترمیم فوری برای بیمار فراهم میشود و لازم نیست برای مدتی طولانی جای دندان خالی باعث کاهش اعتماد به نفس و زیبایی فرد شود.
به طور کلی، میتوان گفت ایمپلنت فوری بسیار سریعتر است و شامل اقدامات جراحی کمتری نیز میشود. علاوه بر این جایگزین شدن فوری دندان کاشته شده از نگرانی بیمار در مورد ظاهر خود میکاهد.
خطرات ایمپلنت فوری
خطرات کمی در ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه وجود دارد. بزرگترین نگرانی در هنگام ایمپلنت فوری همان مسئله اصلی در مورد تمام روشهای ایمپلنت است: جوش خوردگی ایمپلنت با استخوان فک. جوش خوردگی همان فرآیندی است که ایمپلنت را در استخوان فک محکم میکند. به شکل طبیعی این فرآیند بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد.
حتی اگر تاج بلافاصله بعد از جراحی کاشت دندان، به ایمپلنت متصل شود، موفقیت کاشت دندان به جوش خوردگی ایمپلنت با استخوان بستگی خواهد داشت. بنابراین بین 3 تا 6 ماه زمان میبرد تا از موفقیت کاشت دندان مطمئن شوید. در این مدت هر مورد کوچکی میتواند فرآیند درمانی را مختلف کند. بدن اطراف سطح تیتانیومی ایمپلنت را با استخوان پر خواهد کرد و باعث جوش خوردن ایمپلنت با استخوان خواهد شد. ایمپلنت باید در محل مناسبی قرار داشته باشند و در زمان جوش خوردن ساکن و بدون حرکت باقی بماند.
به همین دلیل برای موفقیت بیشتر، بیماران باید از تمام دستور العمل هایی که توسط دندان پزشک حرفهای برای ریکاوری و درمان بعد از کاشت ایمپلنت ارائه میشود، پیروی کنند. گاز زدن مواد غذایی سخت میتواند باعث تکان خوردن ایمپلنت شود و از جوش خوردگی آن جلوگیری کند. سیگار کشیدن نیز یک عامل منفی به حساب میآید و باید از آن خود داری کرد.
از آنجایی که هیچ وسیله حمایتی برای ثابت کردن ایمپلنت در دندان قرار نمیگیرد، مسئولیت مراقبت از ایمپلنت بر عهده بیمار است. موفقیت طولانی مدت جراحی کاشت دندان به آگاهی و صبر بیمار بستگی دارد. عدم پیروی از دستور العمل های داده شده توسط دندان پزشک میتواند باعث تغییر موقعیت ایمپلنت، بد جوش خوردن آن، تأخیر در بهبودی یا مشکلات و عوارض دیگری شود.
نکات منفی و معایب ایمپلنت فوری
مانند هر نوع ایمپلنت دیگری، نکات منفی نیز در ایمپلنت فوری وجود دارد. ما در اینجا به مواردی اشاره میکنیم که باید قبل از ایمپلنت فوری آنها را در نظر داشته باشید:
- بعضی از تحقیقها نشان داده که احتمال ناموفق بودن ایمپلنتهای فوری ممکن است بیشتر از روشهای دیگر باشد.
- همچنین امکان تحلیل استخوان فک بعد از ایمپلنتهای یک روزه بیشتر است. تحلیل رفتن استخوان فک میتواند منجر به شل شدن ایمپلنت و حتی افتادن آن در دراز مدت شود.
- طبق گزارشها، ایمپلنت فوری میتواند باعث افزایش ناراحتی و تورم بعد از عمل شود.
آیا ایمپلنت فوری برای من مناسب است؟
برای پاسخ به این سؤال باید فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید و دندانپزشک نیز قبل از انجام هر کاری باید موارد زیادی را بررسی کند. ما در اینجا به چند مورد اشاره میکنیم:
کیفیت استخوان
اگر استخوانی که ایمپلنت در آن قرار میگیرد عفونی شده باشد یا تراکم کافی نداشته باشد، انجام ایمپلنت فوری امکان پذیر نخواهد بود.
عمق استخوان
علاوه بر کیفیت استخوان، عمق استخوان نیز عامل مهمی در انتخاب روش ایمپلنت فوری است. ایمپلنتها حداقل 10 میلی متر طول دارند. بنابراین اگر استخوان فک عمق کافی نداشته باشد امکان کار گذاری ایمپلنت وجود نخواهد داشت.
فشاری که به دندان وارد میشود
هر دندان بر اساس محل قرار گیری، کارایی و نحوه گاز زدن طبیعی فرد، درجهای از فشار را تحمل میکند. دندانهایی که فشار شدید یا فشار رو به بیرون را تحمل میکنند نمیتوانند توسط ایمپلنت فوری جایگزین شوند.
در مجموع ایمپلنت فوری زمانی برای شما مناسب است که:
- بخواهید به سرعت دندان جایگزینی با کارایی مناسب داشته باشید.
- استخوان فک در محل ایمپلنت تراکم کافی داشته باشد.
- بافتهای دهانی سالمی داشته باشید
- به دندانهای خود بیش از حد فشار وارد نکنید
- از داروهایی که ممکن است بر بهبود استخوان تأثیر منفی میگذارد استفاده نکنید.
قبل از اینکه صلاحیت شما برای انجام عمل ایمپلنت مشخص شود نیاز است به فاکتورهای مختلفی توجه شود.
مشاوره با دکتر شاکر بهترین راه برای مشخص شدن صلاحیت شما به منظور انجام عمل ایمپلنت یکروزه است.
همین حالا با دفتر ما تماس بگیرید. دکتر شاکر پیشنهادات مناسبی درباره انتخاب پلن بهتر به شما خواهد داد.