کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی

با توجه به شرایطی که افراد دیابتی برای بهبود هرگونه زخم و التهاب دارند و تأثیر قند خون بر نحوه رشد و ترمیم سلول های بدن، به نظر می‌رسد که کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی چندان منطقی نباشد. اما خوشبختانه نه تنها استفاده از ایمپلنت‌های دندانی برای افراد مبتلا به دیابت مشکل ساز نیست، بلکه استفاده از پروتز به عنوان ایمپلنت دائمی هم می‌تواند سلامت کلی این افراد را تحت تأثیر قرار دهد. در حقیقت استفاده از این دندان‌ها به افراد مبتلا به دیابت در داشتن یک رژیم غذایی مناسب و متعادل کمک می‌کند و از بروز عفونت جلوگیری می‌کند.

 با وجود اینکه مبتلایان به دیابت ممکن است نیاز به مراقبت‌های ویژه قبل بعد از کاشت ایمپلنت داشته باشند.
مطالعات اخیر نشان داده که کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی مشکل چندانی ندارد. حالا ما هم در ادامه به بررسی این گزینه خواهیم پرداخت.

 نقش قند خون در کاشت ایمپلنت دندانی

در جریان بررسی‌های صورت گرفته در سال 2016 و مقالات مربوط به ایمپلنت‌های دندانی و دیابت، محققان دریافته‌اند که اگر دیابت فرد تحت کنترل باشد، کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی یک روش ایمن و قابل پیش بینی با میزان عوارض مشابه با افراد سالم است. این یک خبر عالی برای افراد بزرگسالی از که به دلیل ابتلا به دیابت به دنبال یک راهکار جایگزین برای دندان مصنوعی می‌گردند.

 البته طبیعی است که کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی نیاز به در نظر گرفتن برخی ملاحظات اولیه دارد.
مسلماً سلامت دندان مصنوعی و سلامت لثه فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این افراد برای اطمینان از سلامت روش درمان خود باید به چند سؤال پاسخ دهند که در ادامه آن‌ها را آورده‌ایم:

 دیابت نوع ۱ دارید یا دیابت نوع ۲؟

 متاسفانه کنترل دیابت نوع ۱ دشوارتر است. این بدین معنا است که خطرات و میزان شکست ناشی از کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی نوع ۱ کمی بیشتر از مواردی است که مربوط به مبتلایان دیابت نوع ۲ گزارش شده است. البته این به آن معنا نیست که مبتلایان به دیابت نوع یک نمی‌توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. با این حال، جراح دهان و دندان و متخصص کاشت ایمپلنت دندان باید با بررسی سوابق پزشکی و دندانپزشکی فرد و همچنین ارزیابی سلامت عمومی، در مورد تاریخچه عفونت و عکس العمل بدن در هنگام بهبودی تحقیقات کافی انجام دهد و در حقیقت با حساسیت بیشتری رفتار کند.

 

کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی
کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی

 

 همچنین برای کاشت ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی مسئله سن ممکن است بیش از حد معمول خودنمایی کند. این به این دلیل است که هرچه دیابت فرد طولانی‌تر باشد، احتمال ابتلا به عفونت در آنها بیشتر بوده و روند بهبودی کندتر است. به عنوان یک توصیه، اگر مبتلا به دیابت هستید و به گرفتن ایمپلنت دندان علاقه دارید، باید هر چه زودتر برای استفاده از این گزینه اقدام کنید.

 آیا دیابت شما تحت کنترل است؟

در تمامی تحقیقات مشخص شده که بیماران مبتلا به دیابت بدون کنترل از نظر عفونت بعد از عمل جراحی و نارسایی ایمپلنت شرایط بدتری دارند.
و مسلما کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی را تحت تأثیر قرار دهد.

 در حقیقت کاشت ایمپلنت شامل قرار دادن پایه در  لثه‌ها و استخوان فک است. این روش نیاز به بازسازی بافت‌های استخوان فک و همچنین لثه دارد که بتواند اطراف پایه ایمپلنت را به طور کامل پوشش دهد و به شکل طبیعی با یکدیگر ترکیب شوند. در نهایت باید لثه‌ها از لحاظ عملکرد هم بهبود پیدا کنند. این ادغام کامل در فک و لثه همان چیزی است که کاشت دندان را بسیار شبیه به دندان‌های واقعی می‌کند و یک راه حل بسیار دائمی‌تر نسبت به دندانهای مصنوعی است.

 از آنجایی که روند بهبودی می‌تواند برای مبتلایان به دیابت متفاوت باشد، بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده زمان بهبودی بسیار دشوارتری دارند. بنابراین، جراح دهان و دندان حتما باید قبل از شروع درمان، به شما کمک کند تا در مسیر برگشت و ریکاوری قرار بگیرید و برنامه‌ای را برای کنترل دیابت خود ایجاد کنید. حتی باید در طول کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی مسئله جلوگیری از بیماری لثه هم رعایت شود. هنگامی که هر کدام از این قسمت‌های پازل در جای مخصوص خود قرار می‌گیرند، بیمار بطور مرتب توسط متخصص مورد بازدید قرار می‌گیرد تا مشخص شود که آیا دهان آنها برای کاشت دندان آماده است یا خیر.

آیا شما از لحاظ عمومی سالم هستید؟

یکی از متداول‌ترین سوالاتی که بیماران می‌پرسند این است که “به نظر شما برای کاشت ایمپلنت دندان خیلی پیر نیستم؟”. در حقیقت، سلامتی شما اصلی‌ترین فاکتور برای تعیین شانس موفقیت شما در کاشت ایمپلنت است. عواملی که احتمال کاشت ایمپلنت دندان را به حداقل می‌رسانند و یا ممکن است زمان برنامه‌ریزی برای جراحی را به تأخیر بیندازند عبارتند از:

  • وجود بیماری لثه یا بیماری پریودنتال قبل از جراحی
  • پایین بودن تراکم استخوانی برای نگه داشتن ایمپلنت (البته در این مورد ممکن است گزینه‌هایی مانند پیوند استخوان برای شما مطرح شود که در مورد افراد دیابتی شرایط خاصی دارند)
  • سیگاری هستید. کشیدن سیگار نه تنها بهبودی کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی را دشوار می‌کند. بلکه عمل مکیدن مورد نیاز برای استعمال سیگار می‌تواند موارد را ایجاد کند که بهبود را به خطر بیاندازد و شانس موفقیت درمان را پایین بیاورد. در بیشتر موارد افراد سیگاری متعهد می‌شوند که در طول درمان، سیگار را ترک کنند. البته از آنجایی که معمولاً این روش درمانی چند ماه طول می‌کشد، ممکن است بسیاری از افراد سیگاری به سراغ آن بروند. البته این روش می‌تواند بهانه خوبی برای ترک عادت باشد.
  • در گذشته از داروهای خاص برای درمان سرطان یا داروهای بر پایه فسفات استفاده کرده باشید.

تمامی این موارد و برخی ملاحظات دیگر در طول مشاوره اولیه کاشت ایمپلنت دندان مورد بحث قرار می‌گیرد.
هر زمان مشخص شود که بیمار برای جلوگیری از این گزینه‌ها آمادگی ندارد، متخصص روند کاشت ایمپلنت دندان را متوقف می‌کند.

 

کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی
کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی

 

کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی می‌تواند به حفظ رژیم غذایی سالم آنها کمک کند

 آیا می‌دانستید که غذاهای تازه و کامل سالم‌ترین رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت هستند؟ که نیاز به عمل مکانیکی بیشتر برای جویدن و آسیاب کردن دارند؟

 وقتی که شما از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، حرکت آنها باعث حساسیت لثه شده و خوردن برخی از غذاها نیاز به جویدن بیشتر دارد.
اگر هم فرد در این مورد ضعف داشته باشد، غذاهایی مانند سبزیجات مغذی و پرفیبر می‌تواند برای آنها مشکل ساز شود.
به همین دلیل این افراد مجبور هستند که به سراغ گزینه‌های نرم‌تر و با کربوهیدرات بالاتر بروند.
در نتیجه حفظ قند خون را دشوارتر می‌کند. اما کاشت ایمپلنت دندان در افراد دیابتی این فرصت را به آن‌ها می‌دهد که غذاهای سالم‌تر و با کیفیت‌تر را بخورند و به کنترل قند خون خود را کنترل کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی برایتان پیش آمده؟ از ما بپرسید...
×
اسکرول به بالا