عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان اتفاقی نسبتا نادر است اما غیر عادی نیست و وقتی این اتفاق رخ می‌دهد، یعنی بیمار نسبت به برخی نکات اولیه بهداشت دهان و دندان بی توجه بوده یا روند جراحی کاشت ایمپلنت با مشکل روبرو شده است. این عفونت ممکن است در هر زمان و برای هر نوع از ایمپلنت‌ها رخ دهد، اما معمولاً در ۴ دوره زمانی امکان ایجاد این عفونت وجود دارد. به همین دلیل متخصصین کاشت ایمپلنت سعی می‌کند که برای هر کدام از این گزینه‌ها راه چاره داشته باشد.

 ما هم در این مطلب زمان ایجاد عفونت ایمپلنت دندان را به چهار دوره زمانی تقسیم بندی کرده‌ایم و برای هر کدام از آنها پیشنهادهایی داریم تا شما به عنوان بیمار بتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید.

عفونت ایمپلنت دندان درست بعد از جراحی

شما به عنوان بیمار ممکن است یک عفونت کوچک در زیر لثه و در اطراف ایمپلنت دندان داشته باشید. این نوع عفونت معمولاً در عرض دو هفته پس از جراحی ایمپلنت رخ می‌دهد و توسط باکتری های دهان به وجود می‌آید. شایع‌ترین دلیل ایجاد این عفونت این است که دندانپزشک بلافاصله پس از کشیدن دندان، فرایند کاشت ایمپلنت را انجام می‌دهد و احتمال باقی ماندن عفونت در آن وجود دارد. برای تشخیص این نوع عفونت ایمپلنت دندان می‌توانید به لثه کاملاً قرمز، متورم و پف کرده و همچنین زخمی خود توجه کنید.

 علت دیگری که ممکن است باعث ایجاد عفونت ایمپلنت دندان در این دوره زمانی شود، ورود باکتری در طول عمل جراحی است. این موضوع نباید اتفاق بیفتد و در بیشتر موارد از روش جراحی استریل استفاده می‌شود. اما از آنجایی که دهان انسان‌ها پر از باکتری است و گاهی ممکن است جراحاتی در حین جراحی به وجود بیاید، انتقال باکتری با وجود بهترین اقدامات پیشگیرانه بازهم صورت می‌گیرد. در هر صورت باکتریها به بافت لثه و محل کاشت ایمپلنت راه پیدا می‌کنند و در ابتدا خود را به صورت یک عفونت کوچک در اطراف ایمپلنت نشان می‌دهد. این نوع عفونت ایمپلنت دندان با یک دوره کوتاه مصرف آنتی بیوتیک درمان می‌شود.

 

عفونت ایمپلنت دندان
عفونت ایمپلنت دندان

 

 ۴ تا ۸ هفته بعد از کاشت ایمپلنت دندان

 در دوره زمانی ۴ تا ۸ هفته بعد از جراحی ایمپلنت دندان، لثه به مرور زمان اطراف ایمپلنت را پوشش داده و کمی متورم و قرمز می‌شود. حتی ممکن است یک گلوله کوچک عفونت هم از کنار ایمپلنت بیرون بیاید. این وضعیت باعث نوعی احساس ناخوشایند و حالت تحریک شدگی در کناره ایمپلنت دندان می‌شود و شکل ظاهری آن نسبت به گروه اول متفاوت است.  راه‌های درمانی برای این شیوه متفاوت است که برخی شامل تمیز کردن خود ایمپلنت و برخی نیز به استریل کردن بخش‌های مختلف آن میشود

اولین کاری که شما باید انجام دهید، استفاده از یک محلول دهانشویه با کیفیت بالاست. این محلول دهانشویه شما را از ایجاد عفونت در اطراف محل کاشت ایمپلنت دندان نجات می‌دهد و به راحتی می‌توانید باکتری‌های محل جراحی را از بین ببرید. راهکار دوم برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان بین هفته‌های ۴ تا ۸، استفاده از ژل با کیفیت بالای آلوئه ورا است. ژل آلوورا خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و شما می‌توانید با نوک انگشت این ژل را در محل عفونت خود قرار دهید

راهکار بعدی برداشتن استخوان مجاور ایمپلنت و پیوند استخوان جدید است. گاهی شدت عفونت ایمپلنت دندان به حدی است که استخوان اطراف آن به طور کامل آلوده شده و تبدیل به یک منطقه بسیار دردناک و خطرناک می‌شود. در این حالت جراح تصمیم می‌گیرد که این بخش از استخوان فک را تخلیه کرده و آن را با یک استخوان جدید پیوند بزند

 پس از قرارگیری روکش ایمپلنت دندان

 در برخی موارد، ممکن است عفونت ایمپلنت دندان پس از قرار گیری تاج ایمپلنت به وجود بیاید. این نوع از عفونت می‌تواند بسیار خفیف باشد یا خود را به صورت آبسه نشان دهد. وجود فاصله‌های میکروسکوپی بین ایمپلنت و تاج تبدیل به محل خوبی برای تجمع باکتری‌ها می‌شود. این باکتریها به مرور زمان باعث التهاب دهان بیمار شده ولی لثه‌ها قرمز و کمی پف کرده می‌شوند. بهترین راهکار درمانی برای از بین بردن این عفونت جمع‌آوری باکتری‌ها و استخراج آنهاست.

در این شیوه متخصص تصمیم می‌گیرد که تاج دندان و رابط آن را به طور کامل باز کند و اقدام به نظافت کردن بخش‌های مختلف و استریل کردن آنها کند. حتی ممکن است در این فرایند از وضعیت پایه ایمپلنت دندان هم عکسبرداری شود تا در صورت عفونت، نسبت به درمان آنها هم اقدام شود. اگر وضعیت فرد چندان شدید نباشد، استفاده از چند آنتی بیوتیک و تمیز کردن محل عفونت شیوه خوبی برای از بین بردن عفونت ایمپلنت دندان است.

 

عفونت ایمپلنت دندان
عفونت ایمپلنت دندان

 

شباهت عفونت ایمپلنت دندان با دندان طبیعی

 آخرین احتمالی که منجر به عفونت ایمپلنت دندانی می‌شود، عدم رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان توسط بیمار است. اگر فرد بیمار اطراف دندان‌ها و ایمپلنت خود را به اندازه کافی تمیز نکند، باکتری‌ها به تدریج در آن شکل گرفته و درست مانند یک دندان طبیعی باعث التهاب لثه و بیماری لثه می‌شود. طی یک دوره زمانی، این نوع عفونت ایمپلنت دندان می‌توانند منجر به تحلیل لثه و در قسمت ایمپلنت شود و حتی باعث شل شدن قسمت پایه‌ها می‌شود. هنگامی که پایه ایمپلنت شل شود، یعنی به شکل درست در محل خود قرار ندارد و به همین دلیل باید متخصصان انرا تعویض کند.

باید قبول کنیم که تأثیر شما در سه حالت اول نسبتاً کم است، اما شما می‌توانید مورد چهارم را با مسواک زدن صحیح و استفاده از نخ دندان و محلول دهانشویه از بین ببرید. همانطور که شما پول زیادی برای کاشت ایمپلنت دندان هزینه کرده‌اید، لازم است که مراقبت لازم را از آنها به عمل بیاورید و امکان استفاده از آنها را به صورت طولانی مدت به وجود بیاورید.

درمان عفونت ایمپلنت دندان

 ارائه راهکار درمانی توسط متخصص کاشت ایمپلنت دندان تا حدود زیادی به شدت عفونت شما بستگی دارد. معمولاً اگر شدت عفونت کم باشد یا شما در فاز اولیه این مشکل را تشخیص دهید، متخصص به شما استفاده از آنتی‌بیوتیک و موارد مشابه آنها را پیشنهاد می‌دهد. حتی ممکن است بلافاصله پس از عمل جراحی، متخصص از شما بخواهد که از آنتی بیوتیک ها به عنوان یک راهکار پیشگیری از عفونت استفاده کنید. البته از آنجایی که آنتی بیوتیک ها صرفاً برای باکتری‌ها هستند و نقشی در عفونت ویروسی ندارند، برخی از متخصصین معتقدند که این روش کاربرد چندانی ندارد و بیشتر آنتی بیوتیک باید به عنوان راهکار درمانی باشد.

 اما در برخی موارد، درمان عفونت ایمپلنت دندان می‌تواند بسیار پیچیده باشد. اگر شدت عفونت دندان شما بسیار زیاد باشد و با روش‌های معمول امکان از بین بردن آن وجود نداشته باشد، متخصص مجبور به جایگزینی ایمپلنت است. این نمی‌تواند خبر خوبی برای شما باشد که هم از لحاظ وقت و هم از لحاظ هزینه برای شما بسیار بد و ناراحت کننده است. فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که بلافاصله متخصص را از عفونت ایمپلنت خود مطلع کنید. کنترل نشدن عفونت می‌تواند بسیار خطرناک باشد و تبعات جبران‌ناپذیری برای سلامتی عمومی و سلامتی سایر دندان‌های شما داشته باشد.

 تلاش ما در این مطلب این بود که مطالب کاملی در مورد عفونت ایمپلنت دندان ارائه دهیم. اما اگر احساس می‌کنید که در این زمینه ابهامی باقی مانده یا در بحث خاصی دچار مشکل هستید می‌توانید از طریق شماره‌های درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی برایتان پیش آمده؟ از ما بپرسید...
×
اسکرول به بالا